Psykoterapi og nindfulness

 
   
Mindfulness
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.
- Carl Gustav Jung


Mindfulness

Mindfulness er en meditativ form for bevidsthedstræning som reducerer stress og ønsker koncentrationen. Mindfulness har dybe rødder i østens filosofi, men kan bruges uden at have et religiøst islæt. Forskning viser at brugen af mindfulness øger virkningen af terapi og accelerer den personlige udviklingsproces.

Mindfullness starter i nuet og fokuserer på intet andet end dette nu. Åndedrættet i nuet. Tankesindets flygtige tanker. Alt hvad der foregår, er en del af processen. Tricket er ikke at blive fanget af tankerne, af lydene og alt det andet der foregår. Tværtimod optrænes evnen til at vidne til at hvad der sker i sindet. Resultatet er en langt dybere ro. Og over tid en højere grad af harmoni og stabilisering af følelseslivet.

Mindfullnes er ikke nødvendigvis en siddende meditativ aktivitet. Men kan snarere udføres hvor som helst og når som helst. Hvis det ellers passer ind i det terapeutiske forløb og dine ønsker, er det muligt jeg vil foreslå at anvende mindfulness som værktøj i psykoterapien.

Recent research points to a useful therapeutic role for mindfulness in a number of medical and psychiatric conditions, notably chronic pain () and stress (). Recent research suggests that mindfulness-based cognitive therapy can be used to prevent suicidal behavior from recurring in cases of severe mental illness (Journ. Clin. Psych. 62/2 2006).

Læs mere om mindfulness her


Tilbage til forside